Evolio EvoTAB minireview

Înainte de toate țin să mulțumesc echipei Connect pentru faptul că m-au ales drept câștigătorul concursului în urma căruia am primit o tableta Evolio EvoTAB.

Încep acest review prin a spune că am fost plăcut impresionat de aspectul tabletei: simplist, fără artificii inutile cu rama frontală de culoare alb glossy și partea din spate gen aluminiu. Lângă ecran este prezent o rotiță de scroll iluminată în albastru, pe muchia de sus (dacă tableta este ținută orizontal) sunt trei butoane: on/off, menu și back, pe muchia laterală este slotul pentru cardul microSD, mufa de căști, mufa încărcătorului, un port USB și unul microUSB. Dispozitivul vine împreună cu următoarele accesorii: încărcător de rețea, căști stereo, un cablu miniUSB.

Partea mai puțin plăcută începe de abia după ce pornești dispozitivul și aici nu știu pe cine să dau vina: pe hardware sau pe software?

Prima problemă pe care am întâmpinat-o a fost cea a semnalului wireless, mai exact a recepției semnalului, care este foarte slabă. În timp ce cu iPhone-ul 3GS semnalul era la jumătate, tableta se chinuia să găsească rețeaua. A trebuit să mă apropii cam la un metru de router pentru a avea o recepție acceptabilă.

A doua problemă este ecranul sensibil la presiune care este total inadecvat, este imprecis, nu permite multitouch și face foarte multe probleme, mai ales când incerci să navighezi pe o pagină web. Chiar dacă ar fi costat mai mult, dotarea cu un ecran capacitiv ar fi fost foarte apreciată.

Câteva funcții pe care le-am testat:

– Navigarea web: lentă, paginile se încarcă greu, scroll-ul vertical nu este cursiv, zoom-ul este greoi.
– Media playerul: filmele incluse rulează acceptabil, fără probleme, sunetul emis de difuzorul tabletei este puțin înfundat și distorsionează la volum maxim
– Android Market: locul de unde te aprovizionezi cu aplicații, este ușor de utilizat, aplicațiile se instalează destul de rapid
– Aplicația Youtube: videoclipurile se încarcă rapid însă navigarea printre ele este greoaie
– Angry Birds: chiar dacă sunteți cel mai răbdător om de pe Pămînt, nu recomand instalarea. Animațiile sunt departe de a fi cursive, se încarcă foarte greu și este aproape nejucabil (și cred că aici este de vină hardware-ul). Nu am reușit să-mi dau seama cum pot ieși din joc fără să restartez tableta.

Concluzie: am înțeles că pentru nivelul ei de preț nu ar fi trebuit să mă aștept la foarte multe, însă experiența cu EvoTAB lasă loc de mult, mult mai bine.

Detalii tehnice puteți citi pe site-ul producătorului: www.evolio.ro

Câteva alternative de luat în seamă găsiți aici:
Apple iPad 2 la 2100 lei
Acer A500
Motorola XOOM
BlackBerry PlayBook
Creative ZiiO

Reclame

Despre Aurelian Ion
Programator

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: