De ce să cumperi un iPad și nu altceva

Pentru cei ce vor să cumpere o tabletă și sunt nehotărâți în a face marea alegere, iPad versus orice altă tabletă cu Android, expun mai jos o serie de motive pentru care ar trebui să aleagă totuși iPad.

– Este cea mai vândută tabletă – asta înseamnă că se cunoaște cam tot ce ar trebui să se cunoască despre ea. Nu mai există surprize pentru că știi deja totul din primul moment în care o atingi. Și dacă vrei să o atingi, îți recomand să treci mai întâi printr-un showroom.
– Fiind cea mai vândută tabletă, găsești și cea mai variată gamă de accesorii în orice magazin de electronice. Cumpără-ți o tabletă oarecare cu Android (chiar și brand-name gen Samsung sau Asus) și vei întâmpina probleme în a găsi chiar și o banală husă.
– A devenit deja un standard. Când te gândești la o tabletă, prima care îți vine în minte este o tabletă iPad datorită formei ușor de recunoscut. Apare în reclame, este obiect utilizat în universități și spitale, este folosită pentru a crea muzică etc.
– calitatea înaltă a construcției și a materialelor folosite. Apple selectează cele mai bune componente, are standarde foarte înalte de calitate, chiar dacă tableta este produsă în China.
– suportul foarte bun software și stabilitatea. Update-urile vin întotdeauna la timp și pentru toată lumea. La tabletele cu Android, producătorul decide când va lansa următorul update, așa că între lansare oficială Google și lansarea update-ului de către Samsung pot trece și luni întregi.
– compatibilitatea cu vechile modele. Dacă Apple decide lansarea iPad 15, nu înseamnă că precedenta tabletă va fi abandonată și nu va mai putea fi actualizată cu cel mai nou software. Pentru tabletele cu Android, mai ales în cazul unor producători obscuri, sunt toate șansele ca update-urile mai recente să nu ajungă niciodată.
– mulți acuză faptul că iOS-ul (sistemul de operare al iPad) este închis și restrictiv. Așa-zisele restricții sunt făcute pentru a proteja utilizatorul de el însuși, de acțiunile pe care le efectuează dar și pentru a-l elibera de bătăile de cap ulterioare. Libertatea excesivă are prețul ei și faptul că Android este sistemul de operare cu cele mai multe infectări cu viruși, o confirmă.
– aplicațiile din AppStore sunt atent verificate de către Apple înainte de a fi publicate. Chiar dacă se mai strecoară acolo și inutilități, calitatea aplicațiilor iOS este superioară calității aplicațiilor Android.
– prețul nu mai este un argument. Cea mai ieftină tabletă iPad 2 costă 2099 lei și poate ajunge până la 3500 de lei pentru versiunea cu 64GB memorie internă.

Nu mă înțelegeți greșit. Androidul este un sistem de operare foarte bun, care a evoluat foarte mult, însă este în continuare afectat de bug-uri datorită în principal multitudinii de configurații hardware pe care este nevoit să ruleze. Dacă totuși vă hotărâți la o tabletă Android, fugiți de tabletele ieftine gen Evolio, AllView, Prestigio, GoClever, Hannspree sau Archos. Optați pentru un Samsung Galaxy Tab sau un Asus Transformer

Reclame

Despre Aurelian Ion
Programator

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: